What's happening?

Δες το Μανταλένα (1960) online

Δες το Μανταλένα (1960) online

Oct. 24, 1960Greece91 Min.PG
Your rating: 0

Warning: number_format() expects parameter 1 to be float, string given in /www/wwwroot/tenies-online1.gr/wp-content/themes/dooplay/inc/includes/rating/content.php on line 18
votes

 

 

Δείτε όλες τις ταινίες και τις σειρές της σελίδας μας χωρίς καθόλου διαφημίσεις και κολήματα σε όποια συσκευή θέλετε! Κάνε κλικ εδώ για να δεις περισσότερα.

Πλοκή

Η μικρή κοινωνία ενός κυκλαδίτικου νησιού είναι χωρισμένη στα δύο, εξαιτίας της έχθρας δύο καπετάνιων. Όταν ο καπετάν-Κοσμάς πεθαίνει, η κόρη του Μανταλένα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς έχει να θρέψει τα έξι αδέλφια της. Αποφασίζει να δουλέψει μόνη της το καΐκι, αλλά κανένας δεν εμπιστεύεται μια καπετάνισσα. Τα πράγματα θα αρχίσουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο… μέχρι να αναλάβει δράση ο παπάς του νησιού και ο έρωτας!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος

Σενάριο: Γιώργος Ρούσσος

Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Παντελής Ζερβός, Θόδωρος Μορίδης, Γιώργος Δαμασιώτης, Δέσπω Διαμαντίδου, Σμάρω Στεφανίδου, Καίτη Λαμπροπούλου, Λαυρέντης Διανέλλος, Περικλής Χριστοφορίδης, Θανάσης Βέγγος, Σπύρος Καλογήρου, Μαρία Γιαννακοπούλου, Θάνος Τζενεράλης, Μαίρη Μεταξά, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Νίκος Φλόκας, Ελεάνα Απέργη, Βασίλης Καϊλας, Γεωργία, Χρυσώ, Κορνελιώ, Παρασκευώ, Ποθητώ

Trivia

  • Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961 και έκοψε 192.378 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 58 ταινίες.
  • Τα εσωτερικά και τα εξωτερικά γυρίσματα της ταινίας, γυρίστηκαν σε φυσικούς χώρους στην Αντίπαρο, ιδιαίτερη πατρίδα του σεναριογράφου Γιώργου Ρούσσου. Για πρώτη φορά, ολόκληρο το συνεργείο της “Φίνος Φιλμ”, μεταφερόταν εκτός στούντιο για να γυρίσει μια ταινία. Τα πέντε κοριτσάκια που παίρνουν μέρος ήταν όλα από την Αντίπαρο.
  • Η ταινία απέσπασε 3 βραβεία στο “Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης” το 1960. “Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου” για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, “Β’ Ανδρικού Ρόλου” για τον Παντελή Ζερβό και “Βραβείο Σεναρίου” για τον Γιώργο Ρούσσο.
  • Η ιστορία της ταινίας, με την μορφή σινε-ρομάντσου, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Θεατής” για 46 εβδομάδες.
  • Πρόκειται για την 15η ταινία που γύρισε η Αλίκη Βουγιουκλάκη – ακολούθησε η ταινία “Η Αλίκη στο Ναυτικό” η οποία γυρίστηκε επίσης το 1960.
Original title Μανταλένα
IMDb Rating 6.6 928 votes
TMDb Rating 5.7 8 votes

Director

Ηθοποιοί

Video trailer

Similar titles

Street Kings – Η Εξουσία της Νύχτας (2008)
Johnny Mnemonic – Ο Φυγάς του Μέλλοντος (1995) online ελληνικοί υπότιτλοι
Mortdecai
Baby and Me (2008) online ελληνικοί υπότιτλοι
Proxy
The Old Man & the Gun – Ο Κύριος Και Το Όπλο
Διπλή Ομηρία / Hostage (2005) online ελληνικοί υπότιτλοι
Porcile – Pigsty – Χοιροστάσιο (1969) online ελληνικοί υπότιτλοι
The Battle Of Algiers / Η Μάχη Του Αλγερίου
Layla M. (2016) online ελληνικοί υπότιτλοι
La Collectionneuse
Fifty Shades Darker / Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις Του Γκρι (2017) online ελληνικοί υπότιτλοι

Leave a comment

Όνομα *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published