What's happening?

Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963) online

Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963) online

Nov. 11, 1963Greece114 Min.PG
Your rating: 0

Warning: number_format() expects parameter 1 to be float, string given in /www/wwwroot/tenies-online1.gr/wp-content/themes/dooplay/inc/includes/rating/content.php on line 18
votes

 

 

Δείτε όλες τις ταινίες και τις σειρές της σελίδας μας χωρίς καθόλου διαφημίσεις και κολήματα σε όποια συσκευή θέλετε! Κάνε κλικ εδώ για να δεις περισσότερα.

Πλοκή

Η Λίζα Πετροβασίλη κάνει την άρρωστη για να μην πάει σχολείο. Έτσι θα γνωρίσει και θα παντρευτεί τον καθηγητή, γιατρό, Δημήτρη Παπαδόπουλο, εγκαταλείποντας το σχολείο στην τελευταία τάξη. Οι υποχρεώσεις όμως της συζυγικής ζωής θα κάνουν τη Λίζα να νοσταλγήσει τα ανέμελα σχολικά χρόνια και θα πάρει την απόφαση να γραφτεί στην τελευταία τάξη, κρυφά από τον άντρα της. Όμως δεν τα πάει καλά στις σπουδές της και δέχεται τη βοήθεια ενός προγυμναστή, που της σύστησε ο φιλόλογος της. Σύντομα όμως οι συχνές απουσίες της από το σπίτι κινούν τις υποψίες του άντρα της, που νομίζει ότι τον απατάει και οι κρυφές συναντήσεις της με τον καθηγητή, που την προγυμνάζει για το σχολείο φαίνονται να επιβεβαιώνουν τις υποψίες του…

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος

Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος

Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Τζόλυ Γαρμπή, Θόδωρος Μορίδης, Καίτη Λαμπροπούλου, Δέσποινα Νικολαϊδου, Καίτη Πάνου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Δημήτρης Νικολαϊδης, Μ. Κοτοπούλη, Μαρία Μπονέλου, Μπέτυ Δακοπούλου, Λένα Σπαθαριώτου, Χριστίνα Πρόκου, Κλέαρχος Καραγιώργης, Γιώργος Βελέντζας, Βαγγέλης Σάκαινας, Θόδωρος Έξαρχος, Δημήτρης Κατσούλης, Αλέκος Κουρής, Ηλίας Κουρίστης

Trivia

  • Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 591.675 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 92 ταινίες.
  • Η ταινία είναι Ελληνικής και Τουρκικής παραγωγής και γυρίστηκε σε δύο εκδόσεις, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη πάντα πρωταγωνίστρια: Στην πρώτη έκδοση γυρίστηκε στην Ελληνική γλώσσα, με Ελληνικό καστ και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ συμπρωταγωνιστή και στην δεύτερη έκδοση γυρίστηκε στην Τουρκική γλώσσα, με Τουρκικό καστ και τον Orhan Gunsiray συμπρωταγωνιστή. Στην Τουρκική έκδοσή της, η ταινία ονομάζεται “Siralardaki heyecanlar”.
  • Σύμφωνα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην εκπομπή “Ενώπιος ενωπίω” τον Ιανουάριο του 1993, “όταν αργούσα στο γύρισμα, ο μεν Orhan με περίμενε με λουλούδια, ο δε Δημήτρης κάτι μουρμούριζε και με έβριζε!”.
  • Είναι η δεύτερη από τις δύο ταινίες που γύρισε η Αλίκη Βουγιουκλάκη ως μαθήτρια σχολείου – ένας ρόλος που την χαρακτήρισε σε όλη της την καριέρα. Η πρώτη ήταν η ταινία “Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο” το 1959.
  • Το σχολείο της μαθήτριας Λίζας Πετροβασίλη, το οποίο στην ταινία αναφέρεται ως “Κολλέγιο της Φιλοθέης”, ήταν στην πραγματικότητα το τότε Γυμνάσιο Αμαρουσίου (νυν 1ο Λύκειο Αμαρουσίου). Στο ίδιο σχολείο, η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε φοιτήσει στα μαθητικά της χρόνια.
  • Σύμφωνα με τον βοηθό σκηνοθέτη της ταινίας Κώστα Λυχναρά σε συνέντευξή του το 2011 στο retromaniax.gr: “Θυμάμαι την Ελληνοτουρκική ταινία που κάναμε “Τα Χτυποκάρδια Στο Θρανίο”, που έγινε διπλή ταινία, γυριζόταν παράλληλα με την ελληνική βερσιόν και η τούρκικη βερσιόν. Οι ταινίες είναι σχεδόν ίδιες.
  • Υπήρχε μια Τούρκικη εταιρία παραγωγής που λεγόταν “Birsel Filim”. Η ταινία ήταν συμπαραγωγή της “Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης” εδώ και της “Birsel Filim” στην Τουρκία. Οι Τούρκοι ηθοποιοί, οι οποίοι πίστευαν πάρα πολύ και στην Αλίκη και στον Αλέκο και σε εμάς όλους φυσικά (το Ελληνικό συνεργείο), παρακολουθούσαν τις πρόβες και τι κάναμε, μια-δυο–τρεις-πέντε λήψεις και στη συνέχεια έφευγαν όλοι οι Έλληνες ηθοποιοί, εκτός από την Αλίκη, γιατί ήταν η λατρεμένη και στην Τουρκία φυσικά και έμπαιναν οι Τούρκοι ηθοποιοί που επαναλάμβαναν αυτό που είχαν δει να κάνουν οι Έλληνες ηθοποιοί, μιλώντας Τούρκικα φυσικά.
Original title Χτυποκάρδια στο θρανίο
IMDb Rating 6.3 1,144 votes
TMDb Rating 6.1 11 votes

Director

Ηθοποιοί

Aliki Vougiouklaki isLiza Petrovasili
Liza Petrovasili
Dimitris Papamichael isProf. Dimitris Papadopoulos
Prof. Dimitris Papadopoulos
Labros Konstadaras isLeonidas Petrovasilis
Leonidas Petrovasilis
Thodoros Moridis isMr. Oikonomidis
Mr. Oikonomidis
Kaiti Lambropoulou isKaiti Nikolaou
Kaiti Nikolaou
Despoina Nikolaidou isRoula Gravani
Roula Gravani
Ketty Panou isEleni Petrovasili
Eleni Petrovasili
Giorgos Konstadinou isGiannis Lavdas
Giannis Lavdas

Video trailer

Similar titles

Άλυτη (2020) online
Stopover Tokyo (1957) online ελληνικοί υπότιτλοι
Ο Όγκυ Και Οι Κατσαρίδες / Oggy et les cafards (2013) online μεταγλωττισμένο
6 Years (2015)
After Everything (2023) online ελληνικοί υπότιτλοι
Dollman (1991) online ελληνικοί υπότιτλοι
Δες το The Broken Hearts Club: A Romantic Comedy (2000) online με ελληνικούς υπότιτλους
A Beautiful Now (2015) online ελληνικοί υπότιτλοι
The Donkey King (2018) online ελληνικοί υπότιτλοι
Cooties – Δάσκαλοι εναντίον ζόμπι (2014)
The D Train (2015) online ελληνικοί υπότιτλοι
Me Again (2012) online ελληνικοί υπότιτλοι

Leave a comment

Όνομα *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published