What's happening?

Δες το Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο (1959) online

Δες το Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο (1959) online

Nov. 16, 1959Greece94 Min.PG
Your rating: 0

Warning: number_format() expects parameter 1 to be float, string given in /www/wwwroot/tenies-online1.gr/wp-content/themes/dooplay/inc/includes/rating/content.php on line 18
votes

 

 

Δείτε όλες τις ταινίες και τις σειρές της σελίδας μας χωρίς καθόλου διαφημίσεις και κολήματα σε όποια συσκευή θέλετε! Κάνε κλικ εδώ για να δεις περισσότερα.

Πλοκή

Ένας νεαρός φτωχός καθηγητής προσλαμβάνεται δοκιμαστικά ως φιλόλογος σε ένα ιδιωτικό σχολείο θηλέων και έρχεται αντιμέτωπος με τα κακομαθημένα πλουσιοκόριτσα. Μια όμορφη μαθήτρια, η Λίζα Παπασταύρου, ταλαιπωρεί διαρκώς τον νεοφερμένο καθηγητή και εκείνος αναλαμβάνει να την συμμορφώσει. Η Λίζα προσπαθεί να εκδικηθεί τον καθηγητή με διάφορες μικροαπάτες, αλλά ένα ειδύλλιο μεταξύ τους θα περιπλέξει την κατάσταση…

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος

Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος

Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Χρήστος Τσαγανέας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Γιώργος Γαβριηλίδης, Θόδωρος Μορίδης, Ορέστης Μακρής, Μαρίκα Κρεββατά, Μέλπω Ζαρόκωστα, Νίκη Λινάρδου, Άννα Μαντζουράνη, Κατερίνα Γώγου, Άννυ Παπακωνσταντίνου, Άγγελος Λάμπρου, Γιάννης Μπέρτος, Βελισσάριος Κοντογιάννης, Άρης Βλαχόπουλος, Νίκος Φλόκας, Μαίρη Μεταξά, Βίκυ Κωνσταντοπούλου, Γοργώ Χρέλια, Θάνος Σουγιούλ, Α. Ναλσατζιάν, Α. Γκρέτα, Γ. Καλό, Ε. Παπαδοπούλου, Άρτεμις Δρογγίτου, Λάουρα Τζομπάνη, Βαλεντίνη Ρούλη, Μαίρη Φορμόζη, Μαντώ Μπακόλα, Λ. Κουκοπούλου, Φ. Κιρμιτζή, Μίρκα Καλατζοπούλου, Τρίο Μέλοντυ, Παντελής Παλιεράκης

Trivia

  • Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 239.530 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση σε ανάμεσα σε 52 ταινίες.
  • Είναι η πρώτη από τις δύο ταινίες που γύρισε η Αλίκη Βουγιουκλάκη ως μαθήτρια σχολείου – ένας ρόλος που την χαρακτήρισε σε όλη της την καριέρα. Η δεύτερη ήταν η ταινία “Χτυποκάρδια στο θρανίο” το 1963.
  • Μία από τις κλασικότερες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου. Η μεγάλη επιτυχία της ταινίας εκτόξευσε το άστρο της Αλίκης Βουγιουκλάκης στα ύψη. Είχε τέτοια επιτυχία, που στη καρδιά του χειμώνα, άνοιξαν οι θερινοί κινηματογράφοι για να εξυπηρετήσουν το διψασμένο για θέαμα κοινό. Ίσως είναι η περισσότερο ιδωμένη ταινία όλων των εποχών στην Ελλάδα, μια και υπολογίζεται πως την είδαν πάνω από δέκα εκατομμύρια Έλληνες στα δέκα πρώτα χρόνια της, καθώς και αμέτρητοι στα 30 χρόνια προβολής της από την τηλεόραση.
  • Στην ταινία εγκαινιάζεται η συνεργασία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Μάνο Χατζιδάκι, ο οποίος έγραψε για την Αλίκη τα δύο αξεπέραστα τραγούδια της ταινίας, το “Έχω ένα μυστικό” και “Το γκρίζο γατί”. Όταν εκλήθη ο Μάνος Χατζιδάκις να γράψει τη μουσική για τα τραγούδια της ταινίας στους ρυθμούς της τσα-τσα-τσα, δε γνώριζε καθόλου το μουσικό αυτό είδος. Για αυτό τον λόγο, ζήτησε να ακούσει κάποιες άλλες παρόμοιες επιτυχίες της εποχής και με αυτόν τον τρόπο ήρθαν στον κόσμο οι μοναδικές αυτές μελωδίες. Σε χρόνο ρεκόρ, το δισκάκι των 45 στροφών της δισκογραφικής εταιρίας “Fidelity” με τα δύο τραγούδια πούλησε πάνω από 75.000 αντίτυπα και έγινε χρυσό. Αποτέλεσε μάλιστα τον πρώτο χρυσό δίσκο της Ελληνικής δισκογραφίας.
  • Τα εξωτερικά γυρίσματα της σχολικής εκδρομής έγιναν στον Σχοινιά και συγκεκριμένα το γύρισμα του θρυλικού τραγουδιού “Το γκρίζο γατί” (γνωστό και ως “Νιάου Βρε Γατούλα”) κράτησε τρεις ολόκληρες μέρες. Μάλιστα για τις σκηνές στον Σχοινιά, ο Φίνος επιστρέφοντας από ένα ταξίδι του στην Ιταλία, πήγε στην Αλίκη 25 καπέλα για να διαλέξει η ίδια ποιο θα φορέσει.
  • Το σχολείο της μαθήτριας Λίζας Παπασταύρου ήταν στην πραγματικότητα το “Κολλέγιο Αθηνών” στο Ψυχικό (εξ’ ου και τα αρχικά “ΚΑ” στις μπλούζες των μαθητριών στην ταινία). Τα εξωτερικά μάλιστα γυρίσματα στο Κολλέγιο πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 1959, τότε που το σχολείο ήταν κλειστό λόγω των θερινών διακοπών.
  • Είναι η πρώτη επίσης ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη που σκηνοθέτησε ο Αλέκος Σακελλάριος. Υπήρξαν όμως κάποια προβλήματα και δημιουργήθηκαν κάποιες κόντρες στα γυρίσματα της ταινίας μεταξύ τους. Όπως υποστήριζε η Αλίκη, ο Σακελλάριος, θέλοντας να προβάλει ιδιαίτερα την τότε αγαπημένη του (μετέπειτα σύζυγό του) Μπέμπη Κούλα (το πραγματικό όνομα της Νίκης Λινάρδου), γύριζε η κάμερα προς εκείνη την ώρα που μιλούσε η Αλίκη στην ταινία. Η Αλίκη το πήρε είδηση και ζήτησε από τον Φίνο να δουν τα πρώτα γυρίσματα. Ο Φίνος πρόσεξε ότι η Αλίκη είχε δίκιο και επέβαλε στον Σακελλάριο, ο οποίος του δικαιολογήθηκε πως έφταιγαν τα χρώματα του σκηνικού για το ότι έπαιρνε τα πλάνα από άλλη γωνία, να ξαναγυριστούν οι σκηνές. Ο Σακελλάριος έγινε έξαλλος με την Αλίκη και ακολούθησε μία έντονη σκηνή, όπως λέγεται, στη σκάλα του κτιρίου της “Φίνος Φιλμ” στην οδό Χίου 53, κατά την οποία της είπε, “Δεν θα με μάθεις εσύ, ένα σκατό, πώς να κάνω τη δουλειά μου!”.
  • Πριν τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ο Αλέκος Σακελλάριος βολιδοσκόπησε τον Δημήτρη Χορν για το ρόλο του καθηγητή Πάνου Φλωρά, αλλά εκείνος απάντησε, “Όχι Αλέκο μου, δεν θα δεθώ εγώ στο άρμα της Βουγιουκλάκη σαν τον Μουσούρη”.
Original title Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο
IMDb Rating 6.9 1,503 votes
TMDb Rating 6.9 12 votes

Director

Ηθοποιοί

Aliki Vougiouklaki isLiza Papastavrou
Liza Papastavrou
Orestis Makris isgym master Mr. Gikas
gym master Mr. Gikas
Hristos Tsaganeas isschool headmaster
school headmaster
Giorgos Gavriilidis isMr. Mavromatis
Mr. Mavromatis
Thodoros Moridis isThemistoklis Papastavrou
Themistoklis Papastavrou
Marika Krevata isMrs. Papastavrou
Mrs. Papastavrou
Melpo Zarokosta isPopi Alexiou
Popi Alexiou
Niki Linardou isstudent Xanthopoulou
student Xanthopoulou

Video trailer

Similar titles

Monster’s Ball – Ο Χορός των Τεράτων
Shriek If You Know What I Did Last Friday the Thirteenth (2000) online ελληνικοί υπότιτλοι
Shakespeare in Love – Ερωτευμένος Σαίξπηρ (1998) online ελληνικοί υπότιτλοι
The Adam Project / Επιχείρηση Άνταμ (2022) online ελληνικοί υπότιτλοι
Partition
Teen Lust (2014) online ελληνικοί υπότιτλοι
Sanam Teri Kasam (2016)
The Blonde from Peking / La blonde de Pékin (1967) online ελληνικοί υπότιτλοι
The Angry Birds Movie – Angry Birds Η Ταινία (2016)
Τα Καλύτερα Χρόνια της Ζωής μας / The Best Years of Our Lives (1946) online ελληνικοί υπότιτλοι
Show Me Love / Fucking Amal (1998) online ελληνικοί υπότιτλοι
Jack Goes Boating (2010)

Leave a comment

Όνομα *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published