What's happening?

Δες το Η Μαρία της σιωπής (1973) online

Δες το Η Μαρία της σιωπής (1973) online

Jan. 01, 197382 Min.
Your rating: 0

Warning: number_format() expects parameter 1 to be float, string given in /www/wwwroot/tenies-online1.gr/wp-content/themes/dooplay/inc/includes/rating/content.php on line 18
votes

 

 

Δείτε όλες τις ταινίες και τις σειρές της σελίδας μας χωρίς καθόλου διαφημίσεις και κολήματα σε όποια συσκευή θέλετε! Κάνε κλικ εδώ για να δεις περισσότερα.

Πλοκή

Μια κωφάλαλη κοπέλα, η Μαρία, ζει μοναχικά με τον πατέρα της σε ένα νησί μέχρι που γνωρίζει τον δάσκαλο , ο οποίος ενώ της μαθαίνει τη νοηματική γλώσσα, την ερωτεύεται. Η κοπέλα θα πέσει θύμα βιασμού από τον ισχυρό άντρα του χωριού και θα γεννήσει ένα αγοράκι, το οποίο ο βιαστής της με τη γυναίκα του θα επιχειρήσουν να πάρουν. Η αντίδραση της κοπέλας θα είναι βίαιη, ο επίδοξος απαγωγέας θα πέσει νεκρός, αλλά το δικαστήριο θα την αθωώσει.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Σενάριο: Πέτρος Αθηναίος

Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Παντελής Ζερβός, Σπύρος Καλογήρου, Μαρία Κωνσταντάρου, Λαυρέντης Διανέλλος, Καίτη Λαμπροπούλου, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Μπισλάνης, Γιώργος Σίσκος, Γιώργος Νέζος, Γιάννης Χειμωνίδης, Ειρήνη Κουμαριανού, Ανδρέας Συρογιάννης

Trivia

  • Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1972-1973 και έκοψε 202.403 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση σε ανάμεσα σε 64 ταινίες.
  • Το σενάριο της ταινίας “Η Μαρία της σιωπής” είναι βασισμένο στο σενάριο της Αμερικάνικης ταινίας “Johnny Belinda” του 1948. Η ταινία αυτή ήταν προτεινόμενη για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας (το οποίο δεν κέρδισε), αλλά η πρωταγωνίστριά της ταινίας, Jane Wyman, βραβεύτηκε με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.
  • “Η Μαρία της σιωπής” ήταν η τελευταία ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη για την FINOS FILMS και για τη δεκαετία του 1970 (εξαιρουμένης της ταινίας “Το κορίτσι του καμπαρέ”, η οποία δεν προβλήθηκε).
  • Η ίδια η Αλίκη Βουγιουκλάκη εκτιμούσε πολύ την ταινία “Η Μαρία της σιωπής” και απαντώντας στην ερώτηση για το ποια ήταν η τελευταία ταινία που γύρισε, πολύ συχνά ανέφερε αυτή την ταινία, παρά το γεγονός ότι είχε γυρίσει έπειτα τις ταινίες “Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα” (1980) και “Κατάσκοπος Νέλλη” (1981).
  • Η ταινία είναι γυρισμένη στην Τζια.
  • Πρόκειται για την 39η ταινία που γύρισε η Αλίκη Βουγιουκλάκη – ακολούθησε η ταινία “Το κορίτσι του καμπαρέ” η οποία γυρίστηκε το 1979, αλλά δεν προβλήθηκε ποτέ.
Original title Η Μαρία της Σιωπής
IMDb Rating 4.9 348 votes
TMDb Rating 6.2 5 votes

Video trailer

Similar titles

Castle Freak
Edison, the Man
El robo del siglo / The Heist of the Century / Το Κόλπο Του Αιώνα(2020) online ελληνικοί υπότιτλοι
The Good Lie – Ένα γενναίο ψέμα (2014)
Eternal Beauty (2020) online ελληνικοί υπότιτλοι
Attack on Titan Part 2 (2015) online ελληνικοί υπότιτλοι
Enough (2002) online ελληνικοί υπότιτλοι
The Man for the Job (2022) online ελληνικοί υπότιτλοι
French Dirty (2015) online ελληνικοί υπότιτλοι
Wife vs. Secretary (1936) online ελληνικοί υπότιτλοι
The First Day of the Rest of Your Life (2008) online ελληνικοί υπότιτλοι
The Other Side of Hope / Η Άλλη Όψη της Ελπίδας (2017)

Leave a comment

Όνομα *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published